Foto gemaakt door: Ton Rothengatter

Terug in de tijd. Of het nu 150 of 500 jaar is, De Tarantella neemt u mee op een muzikale reis.

Wij richten ons vooral op middeleeuwse en oude folkmuziek uit Engeland, Ierland, Schotland, de Lage Landen en Frankrijk. Hierbij maken wij gebruik van diverse muziekinstrumenten zoals fluiten, draailier, strijkpsalter, de Wire Strung, Boheemse en de Keltische harp. Door het brede arsenaal van instrumenten en door af en toe in zingen uit te barsten zorgen wij steeds voor een verrassende klank. Naast historisch repertoire speelt De Tarantella ook moderne Keltische muziek, zoals bekent van Clannad, Altan en Loreena McKennitt, en muziek uit de balkfolk scene, denk hierbij aan melodieën uit Scandinavië en Bretagne.

De Tarantella is regelmatig te horen in kastelen of op evenementen zoals middeleeuwse markten, fantasy festivals, hanzedagen, kunstmarken en braderieën waar muziek als extra toevoeging of achtergrond gewenst is. Maar onze muziek leent zich ook goed voor intieme feestelijke aangelegenheden zoals bruiloften, handfasting ceremonie of een verjaardagsfeest met historisch/Keltisch thema.

De Tarantella richt zich vooral op de wat rustige muziekstukken en ballades, waardoor zij voor een mooi moment van rust en bezinning kunnen zorgen tijdens drukke evenementen. Maar natuurlijk mag er ook gedanst worden!