Juni

Zondag 13 juni zomermarkt bij De Oorsprong in Schalkhaar

Zomermarkt op De Oorsprong, met een keur aan verschillende kramen. Ambachtelijke streekproducten, maar ook brocante, live muziek door muziekduo De Tarantella, een springkussen voor de kinderen en veel verschillende kraamhouders. Met eten, honing, groenten en allerlei leuke dingen. En, niet te vergeten, het terras van Brasserie Pa & Ma is open voor koffie en appelgebak of wat anders. Dus kom kijken, toegang en parkeren zijn gratis.

Augustus

Zondag 29 augustus Kids Zomerweken in Kasteel Hernen

Van 18 juli t/m 29 augustus zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen en is er elke dag die we open zijn iets extra’s te doen voor de kinderen en uiteraard voor volwassenen. Als je op deze dagen de gewone toegangsprijs betaalt (€ 5,00) mag je met de “pratende lamp” op avontuur door het kasteel, ontdek je het spannende verhaal over het geheim van de verdwenen toren, kun je de muzikale dames van De Tarantella beluisteren en kan je gratis of tegen een kleine meerprijs meedoen met een superleuke activiteit. 

September

Zaterdag 18 september Concert Whisper in the Woods in kasteel Cannenburch

We hopen dat het eindelijk weer zover is. Na een lange periode van coronastress, het op onszelf te zijn geworpen en maatschappelijke bezinning hopen we in september weer te kunnen starten met het geven van een aantal concertreeksen waarbij we muziekstukken van onze CD Whisper in de Woods ten gehore zullen gaan brengen. Nadere informatie volgen nog.

Zondag 19 september Oerfestival in Orvelte

Op een bijzondere locatie midden in het mooie Drenthe organiseren het museumdorp Orvelte een dag omtrent het thema Oer. Deze dag zal helemaal in het teken staan van Oer. Zo zijn er streekproducten van regionale ondernemers die trots zijn op hun producten het met liefde aan u presenteren, misschien mag er zelfs wel geproefd worden. Kinderen kunnen een koe melken, iets vlechten, een nestkastje in elkaar zetten of een waskaars maken . Een touwslagerij geeft demonstraties en misschien mag je een eigen touw draaien. De muzikale dames van De Tarantella zijn ook van de partij en zullen met liefde u iets vertellen over de historische achtergrond van hun bijzondere instrumenten.

November

Zondag 7 november Concert bij het Iers sessie festival in Nuenen

Het Iers Sessie Festival in Nuenen is gestart als viering van een jubileum op 11 september 2011. Een aantal enthousiaste sessiemuzikanten hebben daarna een jaarlijks terugkerend festival georganiseerd waaraan al veel folkmuzikanten hebben deelgenomen. Vorig jaar kon dit festival helaas door de coronacrisis niet doorgaan. We gaan ervan uit dat het dit jaar wel doorgaat. We hebben er veel zin in. Naderende informatie volgt.