Corona

In Geen categorie by Hildegard

Och, wat hebben we een jaar achter de rug. Eind 2019 werden Alieke en haar man ouders van Thomas. Zodra Alieke van haar roze wolk was gevallen pakten we vol goede moed de Tarantella-draad weer op en maakte ons op voor nieuwe plannen en evenementen voor 2020. Niet wetende dat we bijna 1 jaar niet meer zouden kunnen optreden. In maart 2020 hebben we de coronadans nog kunnen ontspringen bij het Heksfest in Oss. Er waren er heel wat besmet bleek achteraf, kennelijk fungeerden onze muziekinstrumenten als mondkapjes. Als verpleegkundigen en artsen in de nabije ziekenhuizen in Brabant hiervan lucht hadden gekregen, waren we nu (door gebrek aan medische mondkapjes in het begin van de coronacrisis) van onze instrumenten af. Beschermd door de magische krachten van het heksenfestijn en onze instrumenten bleven we beiden gelukkig coronavrij, maar dat mocht Mark Rutte en Hugo de Jonge er niet van weerhouden om het land van nieuwe maatregels te voorzien. Hildegard had het niet gemakkelijk. Ze mocht haar moeder die in het verzorgingshuis verbleef 3 maanden lang niet bezoeken en haar werk als verpleegkundige veranderde drastisch. Flexibiliteit werd gevraagd en het nodige bijspringen op cohort ingerichte afdelingen werden geprioriteerd boven de huisbezoeken als casemanager dementie. Ook voor Alieke was het een heel gepuzzel rondom de zorg voor de kleine Thomas en het sluiten van de kinderopvang. Het was niet anders, we moesten ons erbij neerleggen. Er gloort nu voorzichtig licht aan de horizon. Hildegard is inmiddels gevaccineerd en heeft sindsdien een goede internetverbinding. Ze wordt vooral nu ze gevaccineerd is met het Pfizervaccin enorm aangetrokken om iets aan de website van De Tarantella te gaan doen. We zijn dan ook vooral benieuwd wat de effecten zijn als Alieke straks ook is gevaccineerd. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Neem alvast een kijkje op onze vernieuwe agenda en optredens. Tevens hebben we onder menubalk De Tarantella ook twee hoofdstukjes Alieke en Hildegard toegevoegd over onze muzikale voorgeschiedenis.